Tomra

“Onze TOMRA-producten zijn wijd en zijd bekend. We maken en leveren emballage-automaten, afvalpersen en balenpersen. We maken ze op maat en plegen vervolgens onderhoud, maar onze serviceafdeling is misschien nog wel belangrijker dan die producten. We willen onze relaties volledig ontzorgen. Wat dat aangaat kun je onze visie bijna één op één vergelijken met de werkzaamheden van DROS schoonmaakdiensten. Die ontzorgen ons ook. En daar zijn wij dan weer dik tevreden over.”

“Dik tevreden over de talloze keren dat ze de ramen komen wassen, maar ook dik tevreden over de hulp van DROS-medewerker Radmila. Zij is hier zes uur per dag als interieurverzorger aan het werk. Schoonmaken, soppen, boenen, stofzuigen, laat het maar aan haar over. Je merkt aan alles: het is ook een beetje ‘haar gebouw’. Daarbij werkt ze hard. Dat is een mentaliteit die wij graag zien en zeer waarderen. Omdat we als TOMRA-medewerkers ook zo in elkaar zitten. Wij geloven in ons product en doen er alles aan om dat zo goed mogelijk op de kaart te zetten. Dat doet het Apeldoornse schoonmaakbedrijf in feite ook.”

“TOMRA opereert oorspronkelijk vanuit Noorwegen. Daar zit ons moederbedrijf. Wij werken al jaren mee aan een duurzame samenleving. We willen blijven vernieuwen in hoe we onze grondstoffen verkrijgen, gebruiken en hergebruiken. In Nederland is ooit de eerste internationale vestiging begonnen. Was dat in de eerste jaren nog een klein verkoopkantoor, inmiddels hebben we naast kantoor ook een grote fabriekshal tot onze beschikking waar de halffabricaten tot maatwerk producten gemonteerd worden.”

“DROS schoonmaakdiensten werkt overigens al heel wat jaartjes voor ons. Begin 2017 zijn we verhuisd naar de Laan van Malkenschoten. Daar is het pand groter, dus ook de schoonmaakuurtjes bij DROS zijn verhoogd. Daar moest natuurlijk over gepraat worden met Ronald Dros. Die eerlijke gesprekken hebben wij als zeer prettig ervaren. Hij laat blijken dat hij over veel persoonlijke aandacht beschikt en ook belangrijk; hij doet wat hij zegt.”

“Leuk trouwens om als referent iets over DROS schoonmaakdiensten te zeggen. Ooit hebben wij dat ook aan andere bedrijven gevraagd. Eén van hen roemde ‘de open sfeer’ bij ons. Diegene vindt TOMRA-medewerkers ‘nuchter maar gezellig’ en vindt daarbij ook dat we ‘veel hart voor de zaak hebben’. Heel eerlijk gezegd? Het zou exact onze referentie over DROS kunnen zijn."