DROS KANJERDAG

05 jul 2016

Wat heerlijk een groep mensen die zomaar hun hulp komt aanbieden”,

Aldus Mieke Schrijver afgelopen zaterdag, eigenares en boerin van zorgboerderij de Olle Es in Wilp. Wat zou u zeggen als er de vraag wordt gesteld, “kunnen wij misschien klussen uit komen voeren om u te ondersteunen”? Mieke werd een paar maanden terug overvallen met deze vraag door een moeder van één van de cliënten. Een prachtige zorgboerderij gelegen aan de wild stromende Ijssel richting Deventer. Lang hoefde ze hier niet over na te denken en de vraag was dan ook niet overbodig. De reden dat er een aantal zaken blijven liggen zijn simpel. Liever wordt er tijd gespendeerd aan de zorg voor de dieren, de groentetuin en de bezoekers. “Wat heerlijk een groep mensen die zomaar hun hulp komt aanbieden”, was haar reactie.

Dat er nog wel wat mogelijkheden waren voor verbetering en onderhoud vond Mieke eigenlijk ook. Samen met een werkvoorbereider is gekeken welke werkzaamheden prioriteit hadden en verdere goede stappen zouden zijn  voor ontwikkelingen van de Olle Es. De naam die te danken is aan de eeuwenoude Es op de hoek van de Boerderij. Zo kwam een concrete lijst op tafel met uiteenlopende taken: het aanleggen van een waterleiding, het wassen van de ramen van de gehele woning en de deel. Het ragen van de gehele hooizolder. Deze werkzaamheden werden afgelopen zaterdag dan ook uitgevoerd met behulp door een beschikbaar gestelde schaarhoogwerker van Peinemann Apeldoorn, die graag aan dit initiatief wilde meewerken.

Daarnaast zou de keuken wel een likje verf kunnen gebruiken.  Deze fungeert tevens als ontvangst ruimte voor de cliënten en werd rigoureus opgeknapt en volledig geschilderd . De badkamers en toiletten flink gepoetst en de staldeuren geschilderd. Ook de verwilderde tuin werd gesnoeid en kreeg een flinke onderhoudsbeurt. Al deze klussen zijn geheel in de vrije tijd en vrijwillig uitgevoerd door  de directie en medewerkers van DROS schoonmaakdiensten en Apola Groenprojecten.

Er werd hard gewerkt maar er was ook tijd om de boerderij te bekijken en van een heerlijke biologisch lunch te genieten.   Mieke kijkt terug op de dag met een voldaan gevoel, het waren heftige weken in de voorbereiding , toen Iemand ineens hoog in de lucht voorbij kwam zweven,dacht ik, dit ga ik nooit meer vergeten”. Iedereen werd na vertrek hartelijk bedankt voor zijn inzet en ontving een bosje verse munt en een nieuwsbrief. Een bijzonder mooie dag voor alle aanwezigen om ook voor de harde werkers niet snel meer te vergeten.

Mocht u meer informatie willen over zorgboerderij de Olle Es en Mieke Schrijver. Kijk dan op de website.