OSB keurmerk

12 jan 2013

Op 11 januari 2013 is aan DROS schoonmaakdiensten bv in Apeldoorn het OSB-Keurmerk uitgereikt. Om dit keurmerk te verkrijgen moet worden voldaan aan de NEN 4400-1 norm, de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en verdere (vak)specifieke eisen van schoonmaakbrancheorganisatie OSB. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor de medewerkers is het keurmerk door OSB-manager PR & Communicatie Melanie Klerx aan de DROS-directeuren Ronald Dros en Joris van Hintum overhandigd.

Het OSB-Keurmerk brengt de kwaliteit van schoonmaak- en glazenwasserbedrijven in beeld. Voor opdrachtgevers is het keurmerk een graadmeter of het schoonmaakbedrijf vakkundig schoonmaakt, de administratie op orde heeft en of er op een eerlijke wijze zaken wordt gedaan. Door voorop te lopen en verantwoordelijkheid te nemen, ontdoet de schoonmaak- en glazenwasserbranche zich van vooroordelen en is zij klaar voor een gelijkwaardige relatie met opdrachtgevers, aldus brancheorganisatie OSB. DROS schoonmaakdiensten is een van de eerste schoonmaakbedrijven in Nederland aan wie het keurmerk is uitgereikt.

Jaarlijkse controle

OSB-gecertificeerde bedrijven worden jaarlijks door een onafhankelijke, geaccrediteerde instantie gecontroleerd op de toepassing van de volgende punten: Wetten en regelgeving, afdracht van belastingen en premies, de toepassing van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en enkele schoonmaakspecifieke eisen als de juiste verzekeringen en naleving van de CAO.

Onderscheidende factor

Een enthousiaste Directeur Joris van Hintum: “Het OSB-Keurmerk is een onderscheidende factor in de schoonmaakmarkt en geeft onze opdrachtgevers de zekerheid dat zij zaken doen met een professioneel bedrijf dat haar zaakjes goed voor elkaar heeft en aan de wet- en regelgeving voldoet. Het keurmerk onderstreept tevens onze missie om een professionele organisatie te willen zijn waar betrokken vakmensen ervoor zorgen dat de opdrachtgever te allen tijde centraal staat. Met als speerpunten: kwaliteitsbeheersing, veiligheid en milieubewust beleid. Voor ons is dit keurmerk dan ook een bevestiging van ons beleid en werkwijze. Iets waar we erg trots op zijn.

DROS schoonmaakdiensten bv

Met ± 326 medewerkers is DROS een van de grootste schoonmaakbedrijven in Apeldoorn met een historie die teruggaat tot 1985. DROS is vooral actief in de regio Stedendriehoek en is gespecialiseerd in: interieurverzorging, glazenwasserij, vloeronderhoud en tapijtreiniging, gevelreiniging, eenmalige- en opleveringsschoonmaak, schoonmaken van algemene ruimtes in appartementencomplexen en hoogwerkerverhuur. Het bedrijf maakt deel uit van DROS facility groep; de dienstverlener met een compleet pakket facilitaire diensten waarmee organisaties worden ontzorgd zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun kernactiviteiten.