Persbericht

26 nov 2013

Op 25 november 2013 heeft de Apeldoornse wethouder Johan Kruithof (werk & inkomen, onderwijs en sport) directeur Ronald Dros en medewerker Personeelszaken Mariëlle Goudbeek van DROS schoonmaakdiensten bv van harte gefeliciteerd met het behalen van het PSO Certificaat op trede 3.  Met dit certificaat wordt erkend dat DROS aan de hoogste criteria op het gebied van sociaal ondernemen voldoet. ‘Wees er trots op!’, aldus wethouder Kruithof.

Het meetinstrument PSO is door TNO, het bedrijfsleven, SW-bedrijven en Stichting PSO-Nederland, ontwikkeld en meet hoeveel een bedrijf bijdraagt aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare  arbeidsmarktpositie. Doel is om meer mensen duurzaam aan het werk te krijgen. Met het trede 3-certificaat, behaald na een grondige audit, is DROS koploper op het gebied van socialer ondernemen en voldoet het bedrijf aan de hoogste kwalitatieve eisen op het gebied van passend werk, integratie, functioneren & ontwikkeling en begeleiding.

‘Lef hebben’
Wethouder Kruithof: “Ik vind het hartstikke goed dat bedrijven naar buiten brengen wat ze op het gebied van sociaal ondernemen doen. Zo’n prestatieladder maakt dat inzichtelijk. Ik zeg: wees er trots op. Dat zijn wij als gemeente ook op Apeldoornse bedrijven met een PSO-certificaat. DROS, is een bedrijf waar je als gemeente zuinig op bent.”

‘Sociaal ondernemen moet uit je gevoel komen’
Directeur Ronald Dros: “PSO levert je ook commercieel wat op, maar sociaal ondernemen moet uit je gevoel komen. Dat geldt voor de hele organisatie. Pas dan wordt sociaal ondernemen gedragen en ontstaat optimale integratie tussen reguliere medewerkers en hun collega’s met een SW-indicatie. De beste basis voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt om duurzaam werk te vinden en daarin gewaardeerd te worden”

‘20 medewerkers met een SW-indicatie’
Medewerker Personeelszaken Mariëlle Goudbeek: “Trede 3 bereik je als je dossiers op orde zijn, de begeleiding en ontwikkeling goed geregeld zijn en je een zeker percentage mensen met een achterstand in dienst hebt. Met 20 medewerkers met een SW-indicatie voldoen wij daaraan. Zij worden extra begeleid en ge-monitored door onze rayonleidsters. PSO houdt je als bedrijf scherp, mede omdat het belangrijk is om je trede 3-erkenning te bewaken.”

Over DROS schoonmaakdiensten bv
DROS schoonmaakdiensten levert al sinds 1985 perfect schoonmaakwerk. Onze kwaliteit, service en vakmanschap hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat wij gespecialiseerd zijn in: eenmalige- en opleveringsschoonmaak, gevelreiniging, glazenwasserij, hoogwerkerverhuur, interieurverzorging, schoonmaken algemene ruimtes appartementencomplexen, vloeronderhoud en tapijtreiniging. Wij hebben alle professionele middelen en vakkundige medewerkers in huis voor een optimaal schoon eindresultaat en zijn ISO 9001, ISO 14001, OSB+ en VCA*-gecertificeerd. DROS schoonmaakdiensten is aangesloten bij de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) en Schoongroep Nederland.