Ronald Dros een van de 16 ambassadeurs

10 feb 2015

In de Businesslounge van Omnisport Apeldoorn vond de aftrap plaats van ‘Scoren doen we samen’. Een actie waarbij ondernemersteams uit Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst zich gaan inzetten om in hun gemeente meer mensen met een arbeidsbeperking of bijstandsuitkering aan een baan te helpen. Het team dat de meeste mensen aan het werk krijgt, wint een fraaie beker. Ronald Dros is een van de 16 ambassadeurs die in Apeldoorn aan de slag gaat.

In de gemeenten wordt de actie uitgerold onder de naam ‘Apeldoorn scoort!’, ‘Brummen scoort!’, ‘Epe scoort!’ en ‘Voorst scoort!’ Dat ‘scoren’ heeft een dubbele betekenis: naast het creëren van zoveel mogelijk banen, gaat een gezonde competitie tussen de ondernemersteams van start. Om dat te benadrukken verrichtte voormalig toptennisser Jacco Eltingh de aftrap. Elk ondernemersteam bestaat uit een voorzitter en een aantal ambassadeurs die in hun gemeente collega-ondernemers gaan enthousiasmeren. Zo wordt samen gescoord en kunnen meer mensen aan het werk. De voorzitters zijn:  voor Apeldoorn, Hans Hogeveen; voor Epe, Harold Kooij; voor Brummen, Ronald Smit en voor Voorst, Maarten van Teeseling. De scores worden berekend volgens een formule die rekening houdt met de verschillen in omvang en aantallen inwoners tussen de vier gemeenten.

Participatiewet

Aan de basis van de actie liggen de Participatiewet die op 1 januari 2015 van kracht wordt en de afspraken die ondernemers met de overheid hebben gemaakt om meer banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te creëren. Met ‘Scoren doen we samen’ nemen de ondernemers uit de vier gemeenten het voortouw en tonen ze aan dat het in dienst nemen van deze mensen waardevol is. DROS schoonmaakdiensten brengt dat al jaren in praktijk. Daarvan worden in deze en voorgaande edities van ‘DROS Compleet’ tal van voorbeelden gegeven. De ‘koudwatervrees’ van sommige ondernemers als zou het in dienst nemen van deze mensen enorm veel papierwerk en andere rompslomp met zich meebrengen is eenvoudig te weerleggen, zo viel in de wandelgangen in Omnisport te beluisteren. “Ik heb drie handtekeningen gezet en alles werd geregeld. Zo simpel is het”, aldus een ondernemer, tevens ambassadeur in een van de vier gemeenten. De Apeldoornse ondernemers hebben zich ten doel gesteld om 56 arbeidsplaatsen te ‘scoren’.

Foto: v.l.n.r.: Jacco Eltingh, Hans Hogeveen (voorzitter team Apeldoorn), Harold Kooij (voorzitter team Epe), Ronald Smit (voorzitter team Brummen) en Maarten van Teeseling (voorzitter team Voorst). Foto: Peter Lous.