Sociaal ondernemen op geslaagde netwerkbijeenkomst in Parc Spelderholt

26 mei 2016

Bedrijven en organisaties Apeldoorn geven Sociaal Ondernemerschap vorm als partner van Present Apeldoorn op netwerkbijeenkomst 17 mei 2016

“Bij Present zien we steeds weer dat mensen enthousiast en blij worden als ze iets voor een ander kunnen betekenen. Tegelijk werkt het als teambuilding.” vertelde Karin van Dillen, coördinator van Present Apeldoorn aan de aanwezigen op de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Present Apeldoorn. Sociaal Ondernemerschap was het thema van de bijeenkomst.

“Het succes van Present Apeldoorn is mede te danken aan onze partners: bedrijven en organisaties die net als wij daadwerkelijk steentje bij willen dragen aan de Apeldoornse samenleving. Daarom organiseert Present ieder jaar een bijeenkomst met partners, bestuur en comité van aanbeveling. Ook dit jaar werden we weer gastvrij ontvangen op Parc Spelderholt.”

Autisten fantastische medewerkers
Daan Beukers van Authentict inspireerde de aanwezigen door te vertellen over zijn bedrijf dat grotendeels mensen met autisme in dienst heeft voor het bouwen en testen van software. Beukers: “Vaak zijn dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar met de goede voorwaarden blijken het fantastische medewerkers, gedreven en blij met hun baan.” Het initiatief blijkt zo’n succes dat Beukers zich genoopt voelt ook elders in het land vestigingen op te zetten. Hoe Beukers gemotiveerd raakte iets voor deze doelgroep te betekenen, konden de aanwezigen hem zelf vragen tijdens de borrel.

Sociale cohesie versterken
Inge de Wit, bestuurder bij Gelre Ziekenhuizen en lid van het comité van aanbeveling van Present Apeldoorn benadrukte dat bij sociaal ondernemerschap de vraag hoort hoe je als bedrijf of organisatie waarde toevoegt aan de samenleving. Ook Gelre Ziekenhuizen is op zoek naar hoe ze verbindingen kan leggen, naar andere organisaties bijvoorbeeld, om de sociale cohesie in Apeldoorn te versterken.