Schoonmakend Nederland

Schoonmakend Nederland

Schoonmakend Nederland is een feit. Vanaf 1 januari 2013 is dit keurmerk een symbool om met trots uit te dragen. Het keurmerk Schoonmakend Nederland brengt de kwaliteit van schoonmaak- en glazenwasserbedrijven in beeld. U als opdrachtgever kan dit als graadmeter gebruiken.

Het keurmerk Schoonmakend Nederland zegt of het schoonmaak- of glazenwasserbedrijf vakkundig schoonmaakt, de administratie op orde heeft en of er op eerlijke wijze zaken wordt gedaan. Samen vormen alle geïnspecteerde schoonmaak- en glazenwasserbedrijven een sterk geheel binnen de totale economie van Nederland. Door voorop te lopen en verantwoordelijkheid te nemen, ontdoet de schoonmaak- en glazenwasserbranche zich van vooroordelen en is zij klaar voor een gelijkwaardige relatie met opdrachtgevers.

Wat betekent het Keurmerk Schoonmakend Nederland voor u als opdrachtgever?

Een schoonmaak- of glazenwasserbedrijf dat is aangesloten bij Schoonmakend Nederland garandeert kwaliteit en is financieel betrouwbaar. Leden van Schoonmakend Nederland worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke geaccrediteerde instantie. Deze inspectie-instelling controleert bedrijven op toepassing van wetten en regelgeving, afdracht van belastingen en premies, de toepassing van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en enkele schoonmaakspecifieke eisen, zoals het beschikken over de juiste verzekeringen en uiteraard op naleving van de CAO. Bij een positieve uitslag mag het bedrijf zich Schoonmakend Nederland-lid blijven noemen.