De Goede Woning

 

Wooncorporatie De Goede Woning, Apeldoorn

De Goede Woning is de oudste wooncorporatie in Apeldoorn. Al meer dan een eeuw richt men zich op één duidelijk segment: de sociale huurwoningen in deze stad. Dat betekent veel huisvesting in flats en appartementengebouwen. Daarom is er automatisch veel schoonmaakwerk van portieken, trappenhuizen, galerijen en ramen nodig. Hier komt DROS Schoonmaakdiensten om de hoek kijken.

Jos Penders, coördinator facilitaire zaken bij De Goede Woning, vertelt daarover. “We werken al heel wat jaren met DROS. Ik denk zelfs al vanaf het prille begin van het schoonmaakbedrijf. We zijn, naast de oudste Apeldoornse woonstichting ook de grootste. Wij verhuren circa 8000 woningen in de stad. Dat zijn er veel. Dit enorme aantal betekent ook dat we het niet af kunnen met één schoonmaakbedrijf. We werken met twee lokale aanbieders. Dat moet ook wel. Zo veel werk zou één bedrijf niet kunnen. Er zijn dagelijks zo veel ramen te wassen en portieken en galerijen te reinigen, dat kun je bijna niet neerleggen bij één partij. Wij moeten continuïteit kunnen waarborgen, dan is het noodzaak om aandacht te verdelen.”

DROS is overigens wel het enige schoonmaakbedrijf dat de schoonmaakwerkzaamheden op het hoofdkantoor van De Goede Woning verricht, aldus Jos Penders. Dat gaat om de reiniging van de gevelbeplating buiten en om de stoepen en de noodtrappen. Maar uiteraard ook om het schoonmaken van het interieur van het pand aan de Sleutelbloemstraat. “Elke dag zijn er minimaal twee personen een paar uren per dag in onze kantoorruimtes aan het werk. Ze komen om 17.00 uur en sluiten ruim twee uur later zelf het pand af.” De coördinator facilitaire zaken vindt het om die reden ook prettig dat er weinig wisselingen zijn van personeel bij DROS. “We weten wie hier aan het werk zijn, ze hebben aan een half woord genoeg. De band die wij opbouwen met de medewerkers van Dros op ons kantoor, resulteert dat wij hen zien als eigen medewerkers.”

Jos Penders heeft meerdere malen per jaar een voortgangsgesprek met Ronald Dros om werkzaamheden te bespreken. “Je ziet dat hij een betrokken ondernemer is. Eén van de vele voorbeelden daarvan? De afgelopen tijd was vanwege corona natuurlijk best wel een lastige periode voor veel bedrijven. We werken sindsdien deels thuis, dus de schoonmaakuren konden om die reden best naar beneden. Het bleek dat Ronald daar direct zeer welwillend in meedacht. Deze hele korte lijnen en dat snelle schakelen, werkte geweldig voor ons. Inmiddels wordt er gelukkig weer meer gewerkt vanuit het kantoor, waardoor de schoonmaakuren voor de hoofdvestiging ook wat zijn opgeschroefd.”

De Goede Woning noemt zich naast betaalbaar en bereikbaar bovenal een betrokken wooncorporatie. “Betrokken is zo’n woord dat ook zeer belangrijk is voor onze eigen toeleveranciers zoals DROS. De verbondenheid en de verwevenheid van partijen zoals zij, zijn voor ons essentieel.”